Comunicat 14M – Assemblea PAS i PDI

14març09

Documento bilingüe (Castellano / Catalán)

L’Assemblea de PAS i PDI – Universitats Catalanes reunits el 14 de març comunica:

1) El seu desacord amb el desallotjament dels estudiants a la UPF, impedint així les assemblees democràtiques de debat sobre el pla Bolonya que tenien previstes per aquest cap de setmana. Novament el rectorat d’aquesta universitat ha utilitzat mètodes violents i desproporcionats davant la resistència pacífica dels i les estudiants. Aquesta acció se suma al conjunt de mesures repressives que s’han anat adoptant a diferents universitats que, lluny de resoldre el conflicte, l’incrementa.

2) La demanda ferma a les autoritats institucionals de la UAB per a que trenquin el seu silenci i l’immobilisme i obrin les vies de diàleg necessàries que facilitin la fi de la vaga de fam de l’estudiant Tomàs Sayes.

3) Ens comprometem a iniciar un procés democràtic i participatiu de construcció d’alternatives de reforma de la universitat pública. Per tal de possibilitar-les és imprescindible congelar totes les mesures que s’estan implantant dintre de l’EEES. Una via per a fer-ho dins la legalitat vigent és aplicar una moratòria en l’aplicació dels nous graus.

Per a donar forma a aquest procés imprescindible de debat i construcció del futur de la universitat pública, l’Assemblea de PAS i PDI – Universitats Catalanes enunciarà en les properes setmanes les accions concretes que emprendrà.


*******************************************************************************************************

La Asamblea de PAS y PDI – Universidades Catalanas reunida el 14 de marzo comunica:

1) Su desacuerdo con el desalojo de los estudiantes en la UPF, impidiendo así las asambleas democráticas de debate sobre el plan Bolonia que tenían previstas para este fin de semana. Nuevamente el rectorado de esta universidad ha utilizado métodos violentos y desproporcionados ante la resistencia pacífica de los y las estudiantes. Esta acción se suma al conjunto de medidas represivas que se han ido adoptando en diferentes universidades que, lejos de resolver el conflicto, lo incrementa.

2) La petición firme a las autoridades institucionales de la UAB para que rompan su silencio y el inmovilismo y abran las vías de diálogo necesarias que faciliten el fin de la huelga de hambre del estudiante Tomàs Sayes.

3) Nos comprometemos a iniciar un proceso democrático y participativo de construcción de alternativas de reforma de la universidad pública. Para posibilitarlas es imprescindible congelar todas las medidas que se están implantando dentro del EEES. Una vía para hacerlo dentro la legalidad vigente es aplicar una moratoria en la aplicación de los nuevos grados.

Para dar forma a este proceso imprescindible de debate y construcción del futuro de la universidad pública, la Asamblea de PAS y PDI – Universidades Catalanas enunciará en las próximas semanas las acciones concretas que emprenderá.A %d bloguers els agrada això: